Колишній генерал МВС Олексій Пукач кардинально поміняв свої свідчення у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Як повідомляє Ліга, вчора на розгляді апеляції Пукач дав нові свідчення.

Під час допиту суду екс-чиновник заявив, що вбивство Гонгадзе вчинили з необережності. Цим він ввів правозахисників в оману, тому що раніше заявляв абсолютно протилежне.

Пукач спростував свої перші заяви щодо того, що вбивство було спланованим. Він зазначив, що зробив таке визнання під тиском політиків, які теж в цьому замішані, і силовиків.

Пукач всіма можливими способами намагався піти від відповідальності і оскаржити вирок довічного ув'язнення.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Екс-генерал зазначив, що за Гонгадзе стежили, бо він брав участь в злочинних угрупованнях і займався їх координацією. Також журналіст, за словами Пукача, був тісно пов'язаний з кримінальними аферами Павла Лазаренка.

Не менш цікава інша заява Пукача - Гонгадзе планував викрадення українського футболіста Андрія Шевченка, щоб вимагати за нього викуп. Також він перебував у лавах іноземних розвідників.

Пукач заперечує, що душив журналіста. Гонгадзе, за його словами, помер від удару ногою Олександра Поповича. Тіло Гонгадзе спалили, щоб приховати факт злочину.

Колишній генерал зазначив, що голова адміністрації президента на той час Володимир Литвин був обізнаний у трагедії.

Читайте також: Минуло 15 років з дня смерті Гонгадзе

Нагадаємо, що Георгій Гонгадзе заснував "Українську правду", яка зараз є одним з провідних ЗМІ країни. Він зник 17 вересня 2000 року. 2 листопада знайшли обезголовлений труп чоловіка, який видали за тіло загиблого журналіста. Мати Леся Гонгадзе до смерті не визнавала, що то тіло було її сином.

Екс-міністр МВС Юрій Кравченко, замішаний у вбивстві, помер від кульового поранення в голову в березні 2005 року. Пукачу винесли вирок про посмертне ув'язнення в січні 2013 року.