Львів'янка Ольга Погребняк не вірила в повідомлення про смерть сина, 22-річного Олексія.

Як повідомляє Depo.ua, хлопець переживав події на Донбасі і одного разу, влітку 2014 року, просто сам поїхав туди, не повідомивши матері.

Він дзвонив матері нечасто, і розмови були короткими. Син не повідомляв, де знаходиться, щоб його військову частина не розсекретили. Він сказав мамі, що воює в полку "Азов".

Хлопець потрапив у Іловайський котел. Після цього дня з ним не було зв'язку і 28 серпня матері прислали "похоронку". Ольга Погребняк не вірила в його смерть,від депресії її рятував тільки молодший син, семирічний Микита.

Вона завела сторінку в Facebook і почала стежити за подіями, налагодила зв'язки з волонтерами, щоб у них дізнаватися, чи живий Олексій.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

У травні 2015 жінка отримала повідомлення на телефон з текстом: "Мама. Я живий". Незважаючи на слова співробітників СБУ та волонтерів про те, що це шахраї хочуть "грошей за тіло сина", жінка в душі вірила, що Олексій живий.

10 серпня Олексій повернувся додому. Жінка поверталася від родичів з Волині, коли побачила солдата біля будинку. Радості жінки не було меж.

Незважаючи на повернення додому син був похмурим, не розмовляв ні з ким. З'ясувалося, що він був у полоні. Якось Олексій розповів усе матері. Тоді вона дізналася про звірства в полоні і шрами на обличчі сина, про те, яке пекло був під Іловайськ.

Олексій намагається увійти в мирне життя, але спілкуватися з психологами відмовляється.

Читайте також: Екс-бійці АТО випікають піцу (фото)

Нагадаємо, що в серпні 2015 року був рік з часів Іловайського котла. Силові відомства підготували звіт про події.