У місті Монастирище Черкаської області рятувальники звільнили лебедя, який примерз до криги на ставку.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

На човні вони дісталися до птаха та звільнили його з крижаної пастки. Після цього птаха віддали "представникам місцевої влади та громади".

Рятувальники кажуть, що останнім часом лебеді все частіше чомусь не мігрують у вирій (переважно африканські країни), а залишаються зимувати на водоймах в Україні. На думку орнітологів, це може бути наслідком глобальних змін у кліматі через потепління та зміщення магнітних полюсів планети.

Це вже другий випадок порятунку лебедів у Монастирищенському районі. 20 грудня у селі Івахни, силами чергового караулу пожежно-рятувальної частини також було звільнено вмерзлого у кригу лебедя.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Читайте також: Собака у найдивніших покинутих місцях (фото)

Схожий випадок стався у грудні і на київському озері у Голосієві. Там фахівці КП "Плесо" на озері Віта, що в Голосіївському районі столиці, провели рятувальну операцію, витягши лебедя з замерзлої води. Причиною того, що лебідь не полетів вчасно у теплі краї – травма крила.