Apple назвала нову платформу OS X - El Capitan на честь гори Ель-Капітан висотою 2464 метрів в Каліфорнії. Альпіністи-ентузіасти присвятили компанії свій похід.

Про це пише Internetua.

"Ентузіасти Лінн Хілл, Алекса Хоннолда, Томмі Келдвелла, а також фотограф Бретта Ловела в рамках проекту Google Street View вирішили зняти панораму Ель-Капітан. Спочатку вони зробили швидкий підйом на гору, щоб прокласти маршрут. Потім вся група піднялася по ньому вдруге", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Російські окупанти руйнують Кара-Даг (відео)

Панорама оформлена у вигляді маршруту скелелазів, які її робили.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

На ньому відзначені окремі точки, де вони робили фотографії для проекту. Перейшовши по них, можна подивитися сферичну панораму разом з альпіністами.

На ній точками відзначені деякі елементи, наприклад, гори по сусідству, альпіністське спорядження, техніка та інші моменти.

Всі запрошені скелелази раніше вже мали справу з Ель-Капітан. Лінн стала першою людиною, яка без страховки підійнялася маршрутом The Nose. Він має високу складність (5.13 c за американською системою) і тривалий час вважався неможливим для сходження.

Хоннолд встановив світовий рекорд зі швидкісного підйому по The Nose. Він виліз на гору за 2 години 23 хвилини 51 секунду.

У Лінн на це пішло 23 години, у більшості скелелазів йде 5-6 днів.

Колдуелл став першим, хто піднявся ще складнішим маршрутом Dawn Wall (5.14 d за американською системою). По ньому група скелелазів піднімалася заради панорами.