Австралійський інженер Марк Півак розробив незвичайного робота-укладальника. Він здатний побудувати житловий будинок в рекордно короткі терміни.

Про це повідомляє Engadget.

Незважаючи на технічний прогрес, будівельники практично у всіх країнах виконують кладку цегли вручну. Австралійський інженер Марк Півак придумав, як автоматизувати цей процес. Робот здатний укладати тисячу цеглин на годину. Він отримав назву Hadrian, на честь давньоримської оборонної стіни у Великобританії.

Працюючи за 24 години 365 днів у році, робот може зводити кожні два дні по одному житловому будинку.

Читайте також: "Розумний" мотожилет врятує життя байкерам (відео)

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Перед початком будівництва робот на підставі даних програми 3D CAD визначає майбутнє місце розташування кожного з цеглин. Потім Hadrian самостійно нарізає цеглу та укладає її у відповідності до заданої послідовності. Він може залишати простір для труб і електропроводки.

Роботу навіть не треба рухатися під час роботи. Всі маніпуляції він виконує за допомогою 850-метрового "щупальця".