За даними Міністерства юстиції України, в 2015 році українці найчастіше обирали для своїх дітей імена Анастасія та Максим. Також в Мін'юсті зафіксували такі рідкісні імена, як Жорж, Клеопатра, Амур, Хрусталіна і Софра.

Всього в Україні цього року було популярно кілька десятків імен. Дівчаток найчастіше називали: Анна, Дар'я (Дарина), Софія, Діана, Марія, Вікторія, Тетяна, Христина, Єлизавета, Ангеліна, Вероніка, Аліна, Каріна, Валерія, Єва, Катерина, Олександра, Поліна, Яна, Ольга, Ірина, Юлія, Аріна.

Серед чоловічих імен лідирували: Артем, Денис, Данило, Олександр, Андрій, Богдан, Дмитро, Микита, Назар, Кирило, Віктор, Віталій, Гліб, Єгор, Іван, Ілля, Артур, Вадим, Тимофій, Михайло, Павло, Микола, Євген, Сергій, Арсеній, Юрій, Тимур, Давид та Марк.

У Мін'юсті також констатують оригінальність молодих батьків, які називали дітей рідкісними не лише для України, а й для цілого світу іменами.

Так, оригінальні батьки встигли назвати своїх дітей в 2015 році іменами: Домисла, Даль, Оліанна, Влоята, Саліна, Патріна, Алегра, Кіпріада, Черано, Боцан, Софра, Леайда, Лері, Еджі, Камо, Вели, Руді, Айва, Лалиджан , Хрусталіна, Русаліна, Антос, Хрізон, Гдан, Калина, Талія, Мила, Султан, Емір, Іслам, Мілан.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Знай" знайшов дітей з незвичайними іменами і дізнався, як їм живеться.

Янукович Іванович

У селищі Середнє, Закарпатської області проживає... Янукович. Вірніше, його тезка - Янукович Іванович Бережанський. У грудні Януковичу Івановичу виповнитья 6 років.

У селищі з незвичайного імені ніхто не дивується - всі знають, що Бережанські багатодітні цигани. Втім, тут таких більшість і химерними іменами нікого не здивуєш.

"У 2009 році, коли син тільки народився, якраз була інавгурація Віктора Януковича. Мені особисто Віктор Федорович дуже подобався - великий такий, ставний, дебелий. Такий, яким повинен бути справжній чоловік. Ось я і вирішила назвати сина на його честь. А що - може виростить і теж чогось доб'ється в житті. Віктор Федорович теж був з простої сім'ї і нічого - вибився ... Голова сільради нас із чоловіком, правда відмовляв. Але ми не піддалися ", - Розповіла мама малюка Олена Бережанська.

З тих пір її ставлення до колишнього Президента змінилося. Тепер малюка всі намагаються звати просто Ян.

Маленький Янукович свого імені нітрохи не соромиться, і якщо кликати його скорочено - Ян або Янек - не відгукується.

"Відгукується тільки на повне ім'я - Янукович, або якщо звуть Янукович Іванович", - говорить мама дитини.

У сім'ї, крім Януковича підростають ще 4 дітей - Ігнасіо, Віталій, Іван і Власта.

На питання - чи були проблеми з ім'ям у хлопчика після втечі екс-президента, мати запевняє, що ні.

"Тут до нашого Януковича всі звикли. Ім'я міняти йому вже пізно, підросте і сам вирішить міняти чи ні. До того часу все ще може помінятися дуже здорово - люди і забути можуть, що був колись президент Янукович. Так що я не переживаю ", - каже Олена.

На наступний рік маленький Янукович піде в місцеву сільську школу.

"Вчителі всі місцеві, його знають, діти теж. Може, буде на Яна відгукуватися ", - каже мама.

Сам малюк ще не в курсі, хто такий Янукович і що він накоїв. Але впевнений, що його назвали на честь президента, який чомусь втік з країни.

Ісус Христос Володимирович

Таке ім'я від батьків отримав 12 років тому новонароджений житель Житомира. Правда, прізвище у хлопчика звичайнісіньке - Радзюк. Його батько - Володимир Радзюк священик Української апостольської церкви Христа православного спрямування. Ісус – четвертий, наймолодша дитина в сім'ї. Батьки і хлопці у дворі Ісуса називають скорочено Масик.

Читайте також: Неймовірні знімки занять йогою за 2015 рік (фото)

"За два роки, перед народженням молодшого сина - мені приснився дивний сон. Нібито йду я, стоїть на дорозі діва Марія з коляскою і Іоанн Богослов. Підкликали мене до себе і сказали, що незабаром у мене народиться син, сказали мені точну дату і попросили назвати його Ісусом. Я цю дату на листочку записав собі. І правда - 18 вересень 2002 року у мене народився син. Хоча дружина спочатку думала, що буде дівчинка ", - розповів Володимир Радзюк

:. Але відхилень у батьків експертиза не показала і чиновники змушені були записати хлопчика в метриці - Ісус Христос Володимирович Радзюк.

"Начальниця ЗАГСУ мене переконувала, що це поганий варіант імені для дитини, навіть кричала, щоб я подумав про онуків, але я був непохитний - немає такого закону, який заборонив би мені назвати сина Ісусом", - зазначає Радзюк -старший.

У школі в хлопчика з однолітками проблем не виникає - адже він знаходиться вдома. На домашньому навчанні. Правда, при першому знайомстві вчителі були злегка шоковані не звичайним ім'ям хлопчика, але потім звикли. Правда, скаржаться, що батько свідомо завищує самооцінку хлопчика, постійно переконуючи його в винятковості і якійсь особливій місії, яка йому призначена.

Сам Володимир впевнений, що йому приснився віщий сон і у маленького Ісуса велике майбутнє, для якого він повинен берегти сили.

"Коли Ісусу виповниця 18 років, він очолить єдину соборну апостольську церкву. А далі видно буде, яку стежку йому підготував Господь ", - вже розпланував батько майбутнє для сина. -

Сам Ісус Христос, переконаний у своїй винятковості, поки що поводиться, як звичайна дитина - він захоплюється футболом та іншими рухливими іграми, любить мультфільми про трансформерів і малювання.

Правда, у дворі оптимізму сім'ї Радзюк сусіди не поділяють.

"Вони релігійні фанатики і богохульники. Вся сім'я слухається виключно батька, який схиблений на свої секті. А малий - хороший хлопчина, тільки батько його затуркав своєю релігією ... ", -. Переконують сусіди Радзюків.

Євромайдан Євгенович

У грудні минулого року, якраз в самий розпал Майдану в Києві, в сім'ї львів'ян Марії та Євгена Тихунів народився син. І відразу ж отримав ім'я - Євромайдан. Тепер малюка офіційно звуть Тихун Євромайдан Євгенович. Інформація про це широко облетіла не тільки українські, а й зарубіжні ЗМІ.

"Вся справа в тому, що я практично з перших днів стояв на майдані. Я і тоді і зараз дуже підтримую ідею Майдану, всі ті принципи, які там проголошувалися і вважаю, що Україні потрібно йти в Європу. Так що я за майдан обома руками ", - розповів журналістам батько хлопчика.

Тому, коли на світ з'явився малюк, Євген вирішив назвати його саме Євромайданом. Дружина і рідні заперечувати не стали.

"Вважаю, що ім'я має відображати епоху. Були ж за часів СРСР всякі Владлени і Сталініни. Але совок залишився в минулому, разом з іменами. Зараз на вулиці інша епоха. І я вважаю, що Майдан - це не те що сторінка, це ціла глава в історії нашої молодої держави. Я був на Майдані, сам бачив на власні очі все, що там відбувалося - скажу більше, я ніде і ніколи ще не бачив скільки доброти, самовіддачі, підтримки і ніколи не бачив більшої трагедії, ніж там. Так що спогади у мене про цей період життя - найприємніші, звичайно до лютневої трагедії ", - розповів Євген Тіхун.

Не так давно Евромайдану виповнився 1 рік. У сім'ї його по-простому звуть ще Еріком. Він старанно їсть, любить фруктові кашки і пюре, і навіть вже стоїть на ніжках.

Правда, деякі знайомі батьків Євромайдана люблять останнім часом пожартувати: " Йдіть швидше сюди, Евромайдан обробився", але від усіх жартів батьки тільки відмахуються. Головне, що малюк росте міцним і здоровим, а батьки впевнені, що у дитини велике майбутнє.

Щоправда, знайти сім'ю Тихунов зараз виявилось неможливо - батьки ховаються від журналістів. А деякі особливо завзяті ЗМІ встигли назвати цю інформацію фейком.

О Миколайович Лазарєв

Житель Маріуполя Микола Лазарєв стверджує, що може спілкуватися з інопланетянами. Вперше на контакт з позаземним розумом Лазарєв вийшов у 1989 році. З тих пір спілкування з інопланетнм розумом Микола не припиняє. Себе він гордо іменує Колею Око і разом з дружиною Мирославою народили сімох дітей. Імена дітям, як запевняє Коля Око, йому підказав інопланетний розум. А звати малюків - Оріон, Вогос, Антарес, Фелікс, Аура, Ера і просто О.

Читайте також: Дві тисячі дітей зі Сходу і Заходу України будуть листуватися

Поки тато контактує з космосом і конструює власну літаючу тарілку. Діти живуть за його принципам і правилам. У сім'ї не вживають алкоголь. Не їдять м'яса, виступають за здоровий спосіб життя і єднання з природою. У татову теорію про те, що всі живі істоти - клітинки однієї Всесвіту і можуть отримувати інформацію від усюди, навіть з далеких галактичних світів, тут вірять беззастережно. Адже батько для всіх великий авторитет.

У школу молодші Лазарєви не ходять. Більше того, батьки намагаються мінімізувати їх контакти із зовнішнім світом.

"Освіта походить від слова образ. Якщо батьки віддають своїх дітей в школу - це просто спроба позбавиться від них на час. Адже хто краще зможе створити у дітей образ, якщо не батьки? ", - Запевняє Коля Око.

Героям Слава!

Два роки тому в Львівському РАГСі було зареєстровано незвичайне ім'я - Герослава. Щасливі батьки пояснили, що ім'я дочки зявилося від гасла "Героям слава!"

Ім'я батьки вибрали випадково. Всю вагітність мама Герослави не могла вирішити, як назвати дитину. Батьки дуже хотіли хлопчика, і не вірили результатами УЗД. Навіть коли доктор втретє сказав, що все-таки буде дівчинка, вони сподівалися, що це помилка.

"Коли я народила, доктор сказав: "дівчинка", і запитав як назву? За вікнами пологового залу я почула - "Героям слава" і відразу ж ім'я з'явилося само собою - Герослава. Доктор посміхнувся і нічого не відповів. Вже в палаті, коли годувала вперше доньку, остаточно вирішила що назву Герослава. Чоловік відразу погодився на це ім'я", - розповідає мама Марина.

Батьки дівчинки думають, що проблем у дитини не буде через таке імя. Навіть навпаки - воно повинно їй допомогти в житті. Поки Герослава зовсім маленька і не ходить в садок. Батьки і бабуся називають її ласкаво зменшувально Герочка. Розповідають, що в поліклініці дільнична здивувалася, коли у неї на ділянці з'явилася новонароджена з незвичайним ім'ям. Доктор пожартувала, що коли Герослава виросте, стане першою жінкою-президентом в Україні.

Коментар психолога

Інна Кукуленко-Лук'янець, кандидат психологічних наук, доцент

Ім'я дуже важливо для кожної людини - великої і маленької. Адже це те, що буде з дитиною все життя - звичайно, якщо не зважитися його поміняти, ставши повнолітнім. Так що батькам потрібно дуже обережно підходити до вибору імен дітям - потрібно щоб ім'я гармоніювало з по батькові та прізвищем, щоб у майбутньому дитину не дражнили, враховувати, що хлопчик виросте і сам стане батьком. Рідкісні та незвичайні імена - це радше спроба виділиться із загальної маси, підкреслити унікальність свою і своєї дитини, або ж спроба висловити власні почуття, емоції і переживання. Зазвичай, стандартні імена для дітей вибирають люди, які задоволені і собою, і своїм життям. І навпаки - чим незвичніше ім'я малюка, тим більше батьки хочуть виділити дитину і себе заодно.