Пілот Трейсі Кертіс-Тейлор намагається повторити повітряну подорож легендарної Емі Джонсон, яка у 1930-му році пролетіла з Великої Британії до Австралії, пише ВВС.

Мандрівниця здійснює подорож у відкритому літаку-біплані Boeing Stearman Spirit of Artemis та користується лише тим обладнанням, яке було у її попередниці 85 років тому. Вона летить у відкритій кабіні, без сучасних навігаційних систем.

Переліт почався 1 жовтня з британського міста Фарнборо. Кертіс-Тейлор проведе в повітрі 14 тижнів та пролетить над 23 країнами. В дорозі вона зробить 50 зупинок для дозаправки. Кінцева мета перельоту – австралійське місто Сідней, куди Трейсі повинна долетіти до початку 2016 року.

53-річня Трейсі каже, що своїм вчинком хотіла подарувати натхнення та мрію іншим жінкам.

Читайте також: Студент покатався на беспілотнику (відео)

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Слідом за британкою летить невеличкий сучасний літак, аби зняти фільм про її подорож.

Це вже не перший тривалий переліт Кертіс-Тейлор. В 2013 році вона здійснила мандрівку з Кейптауна (ПАР) до міста Гудвуд (Великобританія). Це був повтор перельоту Леді Мері Хіт у 1928 році.