Підготовка до "Євробачення-2017" у Києві вже увійшла в історію. І справа навіть не у тому, що раніше переможницями в інших країнах ставали наші конкурсанти.

Останнім часом вся увага прикута до учасниці, що представлятиме Росію, Юлії Самойлової. Все через те, що людям складно зрозуміти: співачка з інвалідністю на українському конкурсі – це маніпуляція чи просто відбір за талантом?

Реакція росіян: багато галасу з нічого та теорія конспірації

Навіть місцеві ЗМІ не втрималися від того, щоб дорікнути у використанні "забороненого прийому" – припускають, що дівчина з фізичними вадами розчулить усіх: від глядачів до суддів. Це і стане козирною картою у боротьбі за першість.

Одним із таких виявився російський журналіст Олексій Наришкін. Він заявив, що ситуація із Самойловою дуже нагадує безпритульного пса: люди, які відправили її на "Євробачення" сподіваються на так званий ефект сумних очей.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Існує також версія, що її просто не пустять до Києва. І справді, в СБУ вже підтвердили, що кримські концерти учасниці ретельно перевірять, тому що виступала вона там вже після анексії півострова.

З'явилися і думки анонімних ресурсів, які звинуватили Україну у невиправданому негативному ставленні до конкурсантки з РФ. До переліку загроз перемозі Самойлової вони включили не тільки "всіляких там Руслан", маючи на увазі нашу співачку, а й ветеранів АТО .

Думка господарів "Євробачення": троянський кінь агресора чи талановита співачка

Позиція українців з цього приводу також доволі неоднозначна, тому що і справді такий хід з боку непередбачуваного сусіда зрозуміти складно.

Одним із перших висловився політичний експерт Тарас Березовець. На його думку, рішення щодо кандидата чітко спланували кремлівські представники.

"Росія кинула у бій, як вона вважає безпрограшного кандидата…це ще один шанс нагадати всьому світу про незаконну російську окупацію Криму", - зазначив він.

Виявилося, що за цим обговоренням обидві сторони забули про найголовніше – вокальні дані Самойлової – чи дійсно дівчина у візку може перемогти тільки через свої фізичні вади?

На цьому можливо б усе і закінчилося, якби не нещодавній відеозапис на її сторінці – Юлія опублікувала у соцмережі ролик, де виконує пісню "Досить вбивати".

Антивоєнна тематика могла додати їй кілька очок у загальному заліку глядацької симпатії, але користувачі нагадали: збройний конфлікт розв'язав Володимир Путін.

Виявляється, питання щирості намірів досі залишається відкритим – як для самих росіян, так і для українців.

В мире происходят события которые затрагивают всех. Война стремится захлестнуть всё живое и не щадит ни взрослых ни детей. В этом безумии важно помнить что войны развязываем мы - люди. А значит в наших же силах их не допустить! #даздравствуетмир #хватитубивать #ЮлияСамойлова

Posted by Yulia Samoylova on Saturday, 11 February 2017

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що СБУ почала перевірку інформації про концерти учасниці "Євробачення" від РФ на території анексованого Криму.