Жанна Нємцова, дочка загиблого в лютому 2015 року російського опозиціонера Бориса Нємцова, має намір передати 700 тисяч євро на підтримку благодійних проектів в Україні.

Про це вона заявила у Варшаві напередодні вручення їй престижної польської премії Солідарності імені Леха Валенси, передає радіо Польща.

"Частина премії у розмірі 700 тисяч євро буде спрямована на благодійні проекти в країнах Східного партнерства. Такі умови цієї премії. Всі ці благодійні проекти будуть переважно фінансуватися в Україні, яка зараз страждає від жорстокої війни", - сказала Жанна Нємцова.

За її словами, йдеться про підтримку сімей Небесної сотні, ремонт шкіл та обладнання в регіонах України, де багато переселенців, а також про підтримку кримськотатарського телеканалу ATR.

Також дочка Нємцова додала, що планує "виділити гранти білоруському сайту Хартія'97, головним редактором якого є Ната Радіна".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Читайте також: Переселенці можуть безкоштовно відвідувати екскурсії по старому Києву

Премія Солідарності - це заснована польським зовнішньополітичним відомством нагорода, яку присуджують за видатну діяльність в ім'я просування та захисту демократії та громадянських свобод. Лауреат премії отримує статуетку, а також 1 мільйон євро.

Премія складається з трьох частин: 250 тисяч євро призначені для самого лауреата, 700 тисяч євро мають бути витрачені на програми, які визначить лауреат, і 50 тисяч євро - на поїздки переможця або вказаних ним осіб до Польщі.