25 категорій пільговиків не зможуть користуватися пільгами на комунальні послуги

З липня близько 95 тис жителів Києва залишилися без пільг на оплату житлово-комунальних послуг, після введення нового порядку їх нарахування. Про це повідомив директор Департаменту соцполітики Київської держадміністрації на брифінгу, передає УНІАН.

"26-ти категорій пільговиків постанова не торкнеться, а 25 категорій потраплять під дію нового порядку нарахування пільг", - заявив Юрій Крикунов.

Читайте також: Греки планують скоротити зарплати міністрам і скасувати депутатські пільги

"Для цих 25 категорій, однією з найбільших - діти війни, пільга тепер буде нараховуватися залежно від рівня доходу на одного члена сім'ї, який зареєстрований в даному приміщенні. Таким чином, якщо дохід на одного члена сім'ї не перевищує поріг в 1 тис. 710 грн, то цей пільговик продовжує користуватися пільгами, які були у нього до того, як набув чинності новий порядок ", - пояснив чиновник.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У Києві, за даними КМДА, дія нового порядку застосування пільг торкнеться орієнтовно 230 тис. пільговиків та членів їх сімей.

"За нашими оцінками, орієнтовно 90 тис. пільговиків продовжують користуватися пільгою, оскільки їх рівень нижче 1710 грн. Приблизно 95 тис. втратять право на користування пільгою і 45 тис. - ми не можемо чітко сказати, що буде в цих 45 тис. сімей" , - сказав керівник профільного департаменту КМДА.

Він додав, що всім пільговим категоріям, яких стосується новий порядок, районні управління соціального захисту населення розіслали листи з повідомленнями, в яких вказується, що пільга зберігається, або повідомляється, що пільга більше не застосовується і що вона скасована.

Чиновник повідомив, що київська влада, щоб підтримати малозабезпечених мешканців столиці, вирішила допомагати виплатами одноразової матеріальної допомоги.

Згідно з підрахунками КМДА, в середньому одна сім'я, один пільговик, які тепер позбавлені пільг, втрачатиме близько 100 грн на місяць.