Уряд Греції оголосив про плани скоротити податкові пільги для депутатів та урізати зарплати високопоставленим співробітникам міністерств.

"Політична система повинна реагувати на настрої суспільства", - сказав прем'єр-міністр країни Алексіс Ципрас, передає українська редакція "Німецької хвилі".

Прем'єр також зазначив, що відповідний законопроект буде ухвалено для "усунення податкових пільг депутатів та раціоналізації зарплат міністрів, керівників державних організацій і незалежних органів". За його словами, ця політична ініціатива матиме не лише економічний ефект, а й символічне значення.

Читайте також: Грекам заборонили вивозити з країни більше двох тисяч євро

За інформацією грецького інформагентства ANA, законодавці більше не матимуть 25-відсоткової пільги при оподаткуванні заробітної платні, також скасують пільги щодо оподаткування доходів за участь в роботі парламентських комітетів. Зарплати міністрів, молодших міністрів та інших високопосадовців планують скоротити на 15%.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомлялося раніше, Греція та її міжнародні кредитори близькі до укладення угоди щодо третьої програми фінансової допомоги.