23 серпня у Парку вічної слави в Києві урочисто поховають воїна, який загинув у АТО, та перепоховають військового, який загинув під час Другої світової війни. Церемонія відбудеться в межах святкування Дня прапора та Дня Незалежності України.

О 12.00 загиблих героїв вшанують загальнонаціональною хвилиною мовчання, повідомляють в Адміністрації президента.

"Парк Слави має стати місцем вшанування всіх тих, хто віддав своє життя за незалежність України", – заявив заступник голови Адміністрації президента Ростислав Павленко.

Поховання невідомого воїна сучасної війни з Росією у Меморіальному комплексі є частиною переосмислення історичного досвіду України, вважає голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"Це поховання є символом того, що ми, українці, вміємо шанувати своїх захисників – як героїв минулого, так і героїв сучасності. Україна пам'ятає і мусить пам'ятати усіх тих, хто загинув за неї – і в Армії Української Народної Республіки, і в Червоній армії, і в Українській повстанській армії, і в лавах сучасного українського війська. На пагорбах Дніпра має постати Національний пантеон героїв", – сказав він.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Читайте також: У столиці стартував етно-ярмарок у підтримку участників АТО (відео)

Нагадаємо, раніше перший заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук повідомляв, що у День Незалежності України в центрі Києва замість військового параду планується проведення Маршу Незалежності.