Світовий конгрес українців закликав міжнародне співтовариство вимагати від Росії негайного звільнення українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка, ув'язнених у Росії, на думку СКУ, незаконно.

СКУ "обурений цинічними вироками російських владних структур" Сенцову й Кольченкові, - мовиться в заяві. Обидва українці перебувають у російській тюрмі з травня 2014 року "за політично вмотивованими звинуваченнями", заявляють в СКУ.

Читати також: Половина виручки від "Рассказов" Сенцова піде його дітям

Крім того, заявив президент СКУ Євген Чолій, Світовий конгрес українців закликає міжнародне співтовариство вимагати, щоб російські структури негайно звільнили всіх незаконно утримуваних в'язнів відповідно до мінських домовленостей.

Нагадаємо, у вівторок, 26 серпня, суд у Росії засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, активіста Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі. Їх засудили за звинуваченням в організації терактів у Криму. Обидва звинувачення відкидають, називаючи справу політичною. Ці вироки вже широко засудили у світі.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще