У столичній Держслужбі з надзвичайних ситуацій відбулося свято на честь Дня рятівника. Нагородили лауреатів Всеукраїнської акції "Герой-рятувальник року".

Про це пише УНН.

"Цього року лауреатами акції стали 6 цивільних громадян України та 4 співробітника Служби порятунку, які врятували людські життя в екстремальній ситуації. Найстаршому лауреату - 51, молодшому - 7 років. Це Сергій Лазько, житель міста Мелітополь Запорізької області", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Козацький заповідник "Хортиця" святкує півстоліття (фото)

В квітні нинішнього року учень другого класу Сергій Лазько врятував п'ятирічну дівчинку Міріам, яка провалилася в колодязь в селі Районовка Приморського району Запорізької області. Сергій схопив дівчинку за руку і не відпускав близько п'ятнадцяти хвилин - дорослі почули дитячі крики і прийшли на допомогу.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Рятувальниками визнали Віру Яковлєву 2006 року народження, яка винесла з палаючого будинку братика і сестричку, Сергія Заїку 2000-го року, який врятував потопаючого чоловіка.

Серед дорослих - пенсіонер Петро Паньків з міста Бережани Тернопільської області, військовий з Чернігова Сергій Калетник, лісоруб з міста Дружба Ямпільського району Сумської області Анатолій Мироненко.

Згідно інформації, протягом року при виконанні службових обов'язків в Україні загинули 5 співробітників ДСНС.