Ув'язнений Костянтин Ходаковський, який активно допомагає української армії, може вийти на свободу на три роки раніше. Для цього потрібно підписати петицію на сайті президента.

Про це пише на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук волонтер Роман Синицин.

"Сценарій для фільму хочете? Це Костянтин Ходаковський. Особливо небезпечний рецидивіст. Костя сидить у в'язниці вже 12 років. Сів у п'ятнадцятирічному віці. Костя з друзями "виставили дім" одного відомого високопосадовця. Прізвище називати не будемо, але впевнений, що смерті цього покидька зараз бажає більшість із нас. Правда коли грабували квартиру, Костя не знав, чия вона. У числі речей, які вони там вкрали - був старовинний колекційний ніж. Ніж вони комусь подарували. Потім цим ножем когось зарізали у Вінниці. Того хто зарізав - знайшли і посадили. Через півроку, слідчий, який вів справу, вкрав ніж з матеріалів справи і вирішив продати. Ось на продажу слідчого і взяли співробітники СБУ, які й розплутали весь ланцюжок, розплутали правда по своєму. На суді цей "хтось" заявив, що Костя передав йому ніж для того, щоб когось убити. Між крадіжкою з квартири і моментом, коли знайшли і закрили Костю - пройшло 8 місяців. В момент коли Костю закрили, у справі про крадіжку вже когось посадили. Когось невинного, у нас таке буває", - пише він.

Читайте також: Фанати просять Порошенка дати Кузьмі "Народного артиста України"

За його даними, Костянтину "пришили", крім крадіжки - бандитизм і умисне вбивство. "І впаяли по максимуму. Костя пройшов апеляції і касацію. Якісь статті зняли, якісь додали. На загальну картину це не особливо вплинуло. По суті Костя з друзями просто" виставили "будинок по малолітці. За таке дають три-п'ять років. Проте далі цікавіше. Костя виграв європейський суд з прав людини і цей суд зобов'язав державу Україна виплатити йому 25 000 євро.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

25 000 євро за сафарі з тюремним спецназом, де Костя і такі як він були в ролі жертв в замкнутому просторі тюремного двору. Тільки замість зброї - у вертухаїв гумові палиці і газ. 25 000 євро за те, що Костю в тюремному дворі обливали водою. У мінус десять. Неодноразово. 25 000 євро за сім років у карцері. Карцер це одиночна камера. Дві години на день на прогулянку. Шість на сон. В інший час сидіти \ лежати не можна, тільки стояти. Сім років. За те, що Костя не співпрацював з тюремною адміністрацією", - продовжує він.

Також волонтер підкреслює, що Костя так і не визнав свою провину, тому на умовно-дострокове він не йде. Йому за час відсидки накинули 2 роки за "злісну непокору тюремної адміністрації". Хотіли "накинути" шість, але суддя дав два. Костя був занадто незручним для тюремних адміністрацій. Тому що не мовчав. Писав скарги, подавав апеляції, звертався в десятки різних інстанцій. Сидіти Кості до 2018.

Читайте також: Нова петиція вимагає покарання для пішоходів-порушників

"25 000 євро, виплачені державою Україна як компенсація за тортури, Костя витратив на каски, бронежилети і тепловізори. Виявляється про Костю знають усі. Тільки я, бовдур, нещодавно дізнався, що Костя сидить на зоні. Я думав він "польовий" волонтер, листувався навіть з ним в якихось справах. Йому зараз сидіти легше, це явно не сім років у карцері. Тепер є інтернет, зв'язок, а отже можна щось робити. Можна розводити людей на гроші по "тюремного телефону", а можна допомагати. Ось Костя ще з Майдану і допомагає. Контактує з військовими, уточнює потреби, збирає кошти. Дружина Кістки і Дніпропетровські волонтери все це возять. Йому віддає свій ігрові футболки Роман Зозуля, а він їх продає на аукціонах і потім купує тепловізори та реанімобілі. З Тюрми", - підкреслює Роман Синицин.

"Я до чого веду. Є можливість йому "відкинутися" на три роки раніше. Помилування. Документи в АП. Комісія в кінці місяця. У Кості на волі дружина і дві дочки, які постійно приїжджають до нього на зону на побачення. Я думаю, якщо ви підпишете петицію - стане тільки краще. Для Вас це займе 5 хвилин, а Кістки, можливо, дасть +3 роки на волі"- заявив волонтер.