Кабінет міністрів поширив дію статусу учасника війни на членів сімей військовослужбовців, добровольців і волонтерів, які загинули під час АТО.

Про це йдеться в постанові уряду №740 від 23 вересня.

Кабмін надав статус учасників сім'ям громадян, які добровільно забезпечували проведення АТО, загиблих або зниклих безвісти внаслідок поранення, контузії, каліцтва, одержаних при забезпеченні проведення АТО, безпосередньо перебуваючи в районах операції під час її проведення. Також відповідний статус отримають ті, хто займався волонтерською діяльністю.

Статус учасника бойових дій нададуть сім'ям загиблих учасників добровольчих формувань, які утворились або самоорганізувалися для захисту України. Однак за умови, що в подальшому їх включили до складу армії, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії та інших військових формувань і правоохоронних органів, які взаємодіяли з такими підрозділами.

Читайте також: Всіх демобілізованих нацгвардійців відправлять до психологів

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Також його тримають сім'ї загиблих військовослужбовців і працівників Збройних сил, Нацгвардії, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки, Прикордонної служби, спецслужби транспорту, військовослужбовців військових прокуратур, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників МВС, Управління державної охорони, служби спецзв'язку, Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Крім того, відповідний статус нададуть сім'ям загиблих працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися до забезпечення АТО і загинули від поранення, контузії, каліцтва, отриманих безпосередньо в районах АТО в ході її проведення, або пропали безвісти.