Відомий український телеведучий Сашко Лірник висловив своє обурення після скандального інциденту. Тоді члени журі шоу "Танцюють всі" посміялися над білоруською мовою однієї з учасниць.

Про це Лірник написав на своїй сторінці в Facebook.

"Мене сильно зачепило. Не міг не написати. Поширюйте і лайкайте. Може дійде до когось. Ви самі все бачили й самі вже обговорили. Як козирні російськомовні українські телеведучі сміялися над дівчиною, яка розмовляла білоруською мовою на українському конкурсі. Допускаю, що без злоби. Типу Петросян прикалується перед ними", - написав він.

При цьому Лірник заявив, що "українці все прекрасно розуміють і нормально спілкуються з сябрами".

"Мови у нас схожі. І, якщо ти володієш українською, то розумієш не тільки білоруса, а й поляка та інших слов'ян. Не ідеально, але й сміятися не будеш", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Читайте також: Відомий телеведучий хоче бачити мерами українських міст англійців

У своєму блозі Лірник задається питанням, скільки ще в незалежній Україні телеефір буде заповнений ведучими, які не хочуть розмовляти українською мовою.

"Для чого нам передачі, в яких ведучі фактично змушують українців переходити на російську мову? Адже одне з основних завдань російської агресії - це саме русифікація України", - написав він.