Скандал у пресі та соцмережах викликало відео, на якому співробітники данського зоопарку розітнули лева на очах у дітей. Кажуть, зробили це щоб показати внутрішню будову хижака. Акцію зняли і ролик виклали в інтернеті. Виявилося, що це не перший випадок. Роком раніше в зоопарку Копенгагена на очах у відвідувачів умертвили жирафа Маріуса і м'ясо потім віддали хижакам.

Публічні розтини тварин прокоментував "Знай" директор Миколаївського зоопарку, Миколою Топчієм.

- Не треба згущувати фарби - це не традиція європейських зоопарків. Таке відбувається тільки в Данії. І це вже викликало хвилю протестів серед громадськості. Данці пояснили - у них інший менталітет. Для них тварини в зоопарку, це все одно, що для нас корова або свиня. Тому їх точно так само можуть позбавити життя в разі необхідності. Приміром, цього лева приспали ще 10 місяців назад, бо місця в зоопарку для нього не було, і відправити його до іншого зоопарку теж не було можливості. Тіло його заморозили, аби згодом провести розтин. та я вважаю це дикістю. Вони ж не проводять публічні розтини працівників зоопарку, не показують дітям, як влаштовані тіла їхніх бабусь і дідусів.

Читайте також: У Харкові тварин ховають на особливому кладовищі (фото)

Як в українських зоопарках вирішують питання тварин, яким немає місця?

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

- Переводимо до інших зоопарків, обмінюємо, але вбити - боже збав! Інколи, коли тварина хвора, доводиться приймати рішення про евтаназію. Але ми намагаємося до останнього тримати навіть старих. Колись у нас жила дуже стара вовчиця, відвідувачі питали, чому вона така слабка, і навіщо її показувати. Тоді ми вирішили писати на вольєрах, що це - тварина-пенсіонер. Всі поставилися із розумінням, і більше ніяких запитань не виникало.

Зараз в країні не найкращі часи. Як виживають зоопарки і ваш, зокрема?

- В нашій країні завжди складні часи, а війна - це відмовка для тих, хто не хоче щось робити. Зараз ми підготувалися до зими - заготовили сіно, зерно, уклали договори на поставку овочів і м'яса, гроші для цього передбачені ...До речі, наш зоопарк - єдиний, який працював у роки Великої вітчизняної війни під час окупації німцями. Інший унікальний факт - за все 114 років існування закладу у нас не було жодного вихідного!