Сьогодні в столиці стартувала студентська акція зі здачі крові "Упирівка".

У будівлі Київського національного університету ім. Т. Шевченко відкрилися пункти, де всі бажаючи могли стати донорами крові. Для цього університет надав аудиторії, де медики-волонтери анкетували і брали кров у донорів. А волонтери громадської організації "Свіжа кров" в аудиторіях розставили столики зі смаколиками – печивом і чаєм, тут також показували кіно.

"У перший день до нас прийшли сто людей. Це були студенти. В майбутньому ми проводитимемо акції, орієнтовані на доросліше населення", - говорить "Знай" лідер організації Валентин Десятник.

Як розповів нам організатор акції, вони хочуть зробити донорство популярним. "Не можна сказати, що в Україні є катастрофа з браком донорської крові. Оскільки у нас немає жодних даних і статистики, скільки людей здають кров щороку, скільки необхідно для країни тощо. Нічого не відомо! Ми проводитимемо подібні акції по декілька разів на рік, поки люди не звикнуть до того, що не просто потрібно, а необхідно здавати час від часу кров. Адже це може врятувати комусь життя", - говорить Десятник.

Читайте також: "Упирівка": в столиці закликають стати донорами крові

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Приміщення для проведення акції надали столичні університети. Так, стати донором може кожен, якщо немає протипоказань. Графік проведення з 9:00 до 13:00 в КНУ ім. Т. Шевченка (27.10), НАУКМА (06.11), НМУ ім. О. Богомольця (16.11), КНЕУ ім. В. Гетьмана (13.11).

Подробиці можна знайти та зареєструватися на сторіночці акції в "Фейсбук".