87-річний Дмитро Сливчук із селища, що під смт Верховинна (Івано-Франківська область), який воював ще у рядах повстанської армії, прийшов до місцевого військкомату, щоб його забрали до армії.

Як розповіли "Знай" у військкоматі, дідусь був наполегливим і заявив, що може міцно тримати зброю у руках.

"На вигляд він міцний, без сторонньої допомоги чи ціпка пересувається. І розум у нього ясний. Ніколи не даси йому 87 років, - розповідає нам один з працівників верховинного військкомату. – У нього є щире бажання йти воювати за країну. Нажаль, у нас є обмеження за віком – до 60 років. А всіх інших, яким більше 60-ти, розглядає вище керівництво".

Там розповіли, що дідусь все ж таки залишив заяву, де обґрунтовує своє прохання.

"Я звертаюсь до вас по такому питанню, що з насуваючою загрозою із сходу від московського агресора, який нас знищував понад 300 років терором, розстрілами, голодом, висилкою, віддихнув 20 років та зараз узявся далі, щоб покласти наш український народ на коліна. Якщо це йому вдасться, то ми вже ніколи не встанемо із колін. Я рішив проситися добровольцем в ряди АТО, щоб разом із молодими відстоювати і звільнити Україну від ворогів. Я ще ціпко можу тримати зброю в руках. Прошу зважити на моє прохання", - йдеться у тексті звернення, який дідусь написав власноруч.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Читайте також: Вік призовників буде збільшений до 20 років - Порошенко

У селищній раді "Знай" розповіли, що у дідуся троє дітей та ще четверо онуків. "Він здоровий, ніколи не бачила, щоб він пересувався за допомогою милиць чи ціпка. Дасть фору й молоді, - каже секретар ільцівської сільради Марія Потяк. – Зараз він голова спілки ветеранів УПА у нашому районі".