"Українська залізниця" має намір суттєво скоротити кількість нічних потягів, підняти тарифи на 5-15% на вантажні перевезення та про індексувати вартість перевезень пасажирських.

Про це повідомив Олександр Завгородній, в.о. голови правління новоствореного ПАТ "Українська залізниця".

За словами Завгороднього, нічні потяги залишаться, але їх кількість буде суттєво обмежена.

"Ми не відмовляємося від соціальної функції, яку несемо перед державою. Але всі повинні зрозуміти, що будувати "готелі на колесах" у нас не виходить", - цитує слова в.о. голови правління "ЛігаБізнесІнформ".

Ще однією з причин зменшення кількості нічних поїздів є поганий стан вагонів, що є на балансі підприємства. За словами Завгороднього, до 1 вересня 2016 року залізниця повинна списати 200 вагонів ще 150 будуть на тривалому ремонті. Відсутність цих вагонів замінять 16 регіональних потягів, які планується поетапно запускати в експлуатацію в період з 1 січня по 1 червня 2016 року.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

При цьому керівник запевнив, що жоден потяг не буде скасовано, поки не буде йому адекватної заміни. Йдеться про електропотяги типу Р9Т Луганського машинобудівного заводу, які пройдуть реновацію.

"Це будуть "міні-інтерсіті", які будуть ходити на відстані від 120 до 350 км. У них будуть зручні крісла для сидіння, нормальні санвузли, бар, чотири класи пасажирських місць. Швидкість цих поїздів - до 120 км/г. Програма відміни потягів буде вивішена на сайті 1 грудня. Вона буде обговорюватися і коректуватися", - запевнив Завгородній.

На залізниці планують перейти до моделі, так званих, хабових перевозок, коли активно використовують транспортні пересадочні вузли, в які пасажирів будуть привозити міжрегіональні поїзди місткістю 650 пасажирів.

Читайте також: "Укрзалізниця" знову закуповує поїзди Hyundai

Також планують збільшити кількість електричок на відстані до 100 км між містами. Та зменшити кількість зупинок у швидкісних поїздах Інтерсіті.

Щодо тарифів, то вже з 1 січня 2016 року "Українська залізниця" буде звертатися до уряду з пропозицією про підняття тарифів на вантажні перевезення до 15%. Щодо пасажирських перевезень, то на даний момент немає конкретних цифр збільшення ціни. За словами керівника, ціни будуть "проіндексовані в залежності від маршруту, дальності слідування та конкуренції з автобусним транспортом".