Звинуваченого в шахрайстві американця 52-річного Роберта Флетчера випустили під заставу. Тисячі людей ходили на його тренінги і довірили йому свої заощадження. Офіційна сума, на яку він ошукав своїх учнів, сягає 60 млн. грн. Зараз "бізнес-тренер мільйонерів" створив новий проект і шукає собі перекладача.

Киянка Катерина Гончарова розповіла нам, що вчора її запросили на роботу перекладачем з англійської мови. "Я ще не знала, що це Роберт Флетчер. Погодилася на підробіток, бо маю постійну роботу. Зарплатню мені не встигли запропонувати", - розповіла "Знай" Катерина.

Додає, що кликали її перекладачем та асистентом до однієї "дуже впливової людини". Зустріч призначили в готелі "Турист". Щойно назвали ім'я та прізвище, Катерина перепитала: "Його вже випустили з тюрми?". Після цього співрозмовники відмовились із нею говорити.

Флетчера затримали 2008-го року за підозрою в шахрайстві. За інформацією тодішнього міністра МВС Юрія Луценка, жертвами тренінгів стали більш як 1700 "слухачів" з 28 міст. А сума, на яку американець ошукав українців, сягала 500 млн. грн.

В лютому цього року Флетчера випустили під заставу в один млн. грн.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Зараз офіційна сума – близько 60 млн. Це те, що доведено. Я в суді захищаю інтереси невеличкої групи постраждалих. Його відпустили під заставу, бо вважають, що він не несе загрози. А справа буде розглядатись ще багато років. Навіть не можу сказати точну кількість ошуканих, але їх дуже багато. Знаю, що раніше його фірма носила назву "GST", зараз змінилася на "FTS". Але принцип роботи залишився той самий. Ще стипендії пропонує виплачувати своїм слухачам. Раніше він запрошував людей на лекції, красиво говорив як стати мільйонером, а потім збирав гроші. Робив це пізно увечері, коли всі були виснажені. Дуже добрий маніпулятор", - розповів "Знай" адвокат Віталій Сидоренко.

Більш як шість років американець провів за гратами. Співкамерники розказують, що Флетчер вміє переконувати навіть досвідчених "аферистів". "Спочатку він розказував про якусь ідею, буквально заражав нею співрозмовника, за деякий час доводив, що тому це дуже потрібно. А потім розповідав – як саме той повинен втілити ідею в життя", - розповідають ті, з ким він сидів у тюрмі.

Декілька днів тому Флетчера бачили в ресторані неподалік готелю, в якому він розгорнув свою діяльність. "Він зовсім не змінився і не став худішим. Сидів і красномовно щось розповідав двом чоловікам. А поруч сиділа молода дівчинка, яка все це перекладала", - каже один із столичних адвокатів.

Юристи, які захищають потерпілих від американця, радять не ходити на його тренінги, а якщо хтось агітує пройти його курс - звертатися до правоохоронних органів.