Адвокати Миколи Карпюка та Станіслава Клиха звернулися до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням розповісти, чим він займався під час Чеченської війни.

Про це Марина Дубровіна, Ілля Новиков і Доку Іцлаєв заявили 7 листопада на прес-конференції в Києві, повідомляє Радіо Свобода.

В Україні захисники мають намір зібрати непрямі докази невинуватості своїх клієнтів. На думку адвокатів, колегію присяжних можуть переконати свідчення людей, які бачили і спілкувалися з Карпюком і Клихом в Україні в час, коли відбувалися бойові дії в Чечні. Крім того, за словами адвоката Новикова, свідчення можуть дати українці, які справді воювали на боці чеченських сепаратистів.

Новиков розповів, що Карпюка і Клиха катували,щоб вибити свідчення проти Арсенія Яценюка.

"Сподіваюся, що Арсеній Петрович виявить увагу до справи і зможе допомогти нам отримати непрямі докази невинуватості Карпюка і Клиха. І якщо він не обмежиться тим, що скаже, що заява про його участь у Чеченській війні – це дурниця, а розповість нам докладно, де він був у ці дні, то це стане непрямим свідченням невинуватості, важливим для присяжних", – розповів Ілля Новиков.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Яценюк воював з Сашком Білим в Чечні - Слідком РФ

Українців Карпюка і Клиха звинувачують в участі у бойових діях проти російських збройних сил під час Чеченської війни. Обидва заперечують свою провину і заявляють, що були незаконно затримані, а зізнання були отримані російським слідством під тортурами. Судовий процес у справі Карпюка і Клиха відбувається зараз в Грозному.