Слідчий комітет Росії знайшов нові докази у справі участі глави уряду України Арсенія Яценюка у чеченській війні.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, глава СКР Олександр Бастрикін заявив, що у російських слідчих є документ, підписаний членом "Правого сектора" Олександра Музичко, більш відомого як Сашко Білий.

Бастрикін заявив, що Яценюк воював проти російських солдатів під проводом Музичко, але його швидко виключили з бойового складу через постійних розмов.

Членам групи Музичко, за словами Бастрикіна, не сподобалося "плани Яценюка захопити спочатку Чечню, а потім прибрати до рук Україну".

Також глава Слідчого комітету РФ заявив, що Арсеній Яценюк брав активну участь у двох бойових атаках - 31 січень 1994 на площі Мінутка у Грозному і в лютому 1995 року в районі міської лікарні № 9 міста Грозний.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

На думку російського слідства глава українського Кабінету міністрів брав участь у розстрілі російських солдатів в Грозному в січні 1995 року, за що потім отримав нагороду Джохара Дудаєва.

Читайте також: З'явилися несподівані подробиці "чеченської війни" Яценюка

Нагадаємо, що звинувачення у війні проти російських солдатів надійшли на адресу Яценюка на початку вересня.

Соціальні мережі вибухнули фотожабами на цю тему, а прес-служба уряду спростувала звинувачення.