До річниці початку Євромайдану на сайтах оголошень з'явилося багато пропозицій із сувенірами. Люди торгують касками, картинами, старими буклетами, марками та чохлами від телефонів. "Знай" зібрав п'ятірку найцікавіших варіантів сувенірної продукції.

1. Серветки з вишивкою

Ольга з Дніпропетровську продає вишиту серветку із зображенням активіста на барикадах.

"Техніка – хрест, напівхрест. Розмір малюнка 13 на 12", - пише жінка.

За свій сувенір вона просить 50 грн.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

2. Каски з Євромайдану

Каски з Євромайдану на сайтах продають по 300-1200 грн.

Кожен продавець переконує, що раритет пройшов з ним всі події від початку до кінця. Є помаранчеві пластмасові та металеві військові. Їх продають найдорожче.

Надія з Києва хоче за розмальовану каску 650 грн.

"З Майдану. Розписана після закінчення активної фази безпосередньою учасницею подій. Ручний розписа акриловими фарбами. А частина виручених грошей піде на допомогу українській армії", - уточнює.

3. Картини з подіями Євромайдану

Картини, які описують революційні події, – найдорожчі серед пам'ятних речей. Художники просять за них 2,5-6,5 тис. Тут є медики, які рятують поранених, герої, що несуть шини на барикади. Найбільш вражаюча – велике панно із зображенням боїв на вул. Грушевського.

Читайте також: "Я вмираю" - медик з Майдану Олеся Жуковська

"У лютому 2014 року, в найбільш складний, переломний момент Майдану невідомою художницею з Харкова була написана картина з однойменною назвою - "Євромайдан". Головними особливостями картини є 3 елементи: сюжет картини в цілому, абстрактний образ дівчини, що символізує Україну і хештеги Twitter", - пише автор Роман з Харкова. Витвір він оцінив у 6, 5 тис. грн.

4. Нагрудні значки

Євген з Енергодару виставив на інтернет-аукціон нагрудний значок "Чорнобильска сотня". Хоче за нього 349 грн. Уточнює, що символічна відзнака присвячена сотні ЧАЕС під час Революції Гідності.

Цікаво, що такий самий значок на сайті виробника – ВТО "Орден" обійдеться в 230 грн.

"До комплекту входять знак, футляр та посвідчення", - пишуть на сайті виробника, який знаходиться у Києві.

5. Пам'ятні монети

Набір з трьох монет "Майдан", "Небесна сотня" та "Революція гідності" на різних сайтах коштує 200-500 грн. Вони йдуть в подарунковій упаковці.

"18 лютого Нацбанк ввів у обіг три пам'ятні монети із серії "Героям Майдану". Кожна – номіналом п'ять гривень і тиражем по 50 тисяч штук. Гарний подарунок", - пише Олександр зі Львова.

Усі монети виготовлені з нейзильберу, слово переводиться як "нове срібло". Це сплав міді, нікелю та цинку. За сувенір чоловік хоче 240 грн.