Український парламент прийняв звернення до демократичних держав з проханням визнати Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу.

Відповідний проект постанови №3525 на засіданні Верховної Ради зачитав перший віце-спікер Андрій Парубій, передає Телеграф.

"Є загальна підтримка залу, щоб цей законопроект був прийнятий Верховною Радою? Чи є заперечення в залі? Ні. Будемо вважати, що ця заява прийнята Верховною Радою", - сказав Парубій.

Читайте також: Музей у Львові вперше продемонструє унікальні документи про Голодомор

"Сьогодні Україна знову стала жертвою агресії сталінських послідовників з Кремля. Україна протистоїть не тільки агресії зі сходу, а й масштабній інформаційній навалі, яке опирається на брехню. Агресор знову будує стіну пропаганди, щоб заховати свої злочини", - сказано у зверненні.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, жертвами Голодомору 1932-1933 років стали 3,9 мільйона українців, що становило 13% від загальної кількості населення. Такі дані оприлюднив Інститут демографії та соціальних досліджень імені Михайла Птухи НАН України.