Під час спецоперації СБУ затримала диверсантів з Росії, які працювали в українських містах.

Про це написала речник СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці в Facebook.

"Пізно ввечері 9 грудня 2015 в результаті проведеної Службою безпеки спецоперації зупинено діяльність диверсионно- розвідувальної групи, яка працювала в ряді міст України, в тому числі в Києві. Затримано двох громадян Російської Федерації і три громадянина України", - повідомляє Гітлянська.

Вона також додала, що ще один диверсант, чинячи опір, поранив двох бійців "Альфа" з автомата. У результаті злочинця затримали.

У СБУ повідомили, що в даний момент спецоперація триває, подробиці стануть відомі сьогодні на брифінгу.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Наголошується, що затримано трьох громадян РФ і трьох наших співвітчизників.

"Огляд місць події триває, однак лише в одній з адрес в столиці на цей момент вже вилучено вісім споряджених саморобних вибухових пристроїв, чотири кілограми тротилу, автоматична зброя, більше сорока гранат і близько двох тисяч патронів, а також компоненти вибухових пристроїв і засобів ураження" , - пише Гітлянська.

Читайте також: У Маріуполі знайшли перевалочну базу з контрабандою для "ДНР" (фото)

Журналіст Петро Шуклінов пізніше повідомив у своєму Twitter, що боєць спецпідрозділу СБУ "Альфа" в результаті вогнепального поранення загинув.

"Мені підтвердили. Боєць" Альфи "помер. Постріл у голову. Вбивця - російський диверсант - убитий вогнем", - написав він.