8 років в'язниці призначив Чигиринський суд 15-річному жителю міста Кам'янка, Черкаської області Ігореві Слабенку. Майже два роки тому, у школі №1 міста Кам'янка на перерві між собою побилися підлітки – така версія слідчих. У результаті один з них – Дмитро Артеменко помер у реанімації від крововиливу у мозок.

Родина Ігоря Слабенка стверджує – підлітка на такий великий термін засудили незаконно. Мама хлопця, Людмила, надіслала письмове звернення до заступника генерального прокурора України Давида Сакварелідзе, у якому просить перевірити органи досудового розслідування Черкас та області на дотримання ними законодавства України.

Читайте також: Рідні хортицького педофіла заперечують його провину

"Ігор нікого не бив. Він вийшов у туалет і побачив там заплаканого Дмитра. Хлопець був блідим, коли встав – аж хитався. Повів його вниз до медсестри, та викликала "швидку". У лікарні Дмитро помер від крововиливу в мозок. Лікарі сказали, що він страждав на аневризму – захворювання судин мозку", - каже Людмила Слабенко.

Кам'янчани вимагають, аби міліціонери знайшли винного 27 лютого правоохоронці заарештували Ігоря Слабенка.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Міліціонерам наказали не розбиратися довго з цією справою, а підганяти все під найпростішу версію. Були результати експертизи, де вказали, що смертельні удари Артеменко отримав за 14 годин до смерті, Ігор знайшов його в туалеті за 10 годин до смерті. З кримінальної справи зникли всі медичні картки Дмитра Артеменка, де було сказано, що він часто скаржився лікарям на головні болі та болі у серці", - плаче мати засудженого хлопчика.

У справі раніше фігурували ще два підлітки, але згодом їм зробили алібі.

"Чому не допитали ще двох підлітків? Чому не оцінили дії педагогічного колективу у цій ситуації та лікарів?", - запитує мама Ігоря.

Читайте також: На Вінничині розкрили давнє вбивство дитини

Однокласники та педагогічний колектив школи №1 у провину Ігоря Слабенка не вірять. Хлопцеві дають позитивні характеристики.

"У школі ніхто не помітив, що Дмитра хтось бив. Зовні не було ніяких ознак. Ми питали і Дмитра і Ігоря чи билися. Обидва запевняли, що ніякої бійки не було", - каже колишній директор школи Анатолій Могилка.

Окрім 8 років в'язниці, рідні Дмитра Артеменка вимагають з родини 400 тисяч гривень моральної шкоди.

Бабуся загиблого хлопця каже, що Ігор не хотів здавати всіх, хто бив Дмитра, аби правоохоронці не перекваліфікували справу у групове вбивство.