У південному регіоні України працівники військової прокуратури зацікавилися заводом "Юкрейніан Кемікал Продактс", який належить бізнесменові Дмитру Фірташу.

Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства економрозвитку і торгівлі. Як інформує відомство, правоохоронці закликають тимчасово зупинити роботу заводу, оскільки його діяльність суперечить національним інтересам країни. "Юкрейніан Кемікал Продактс" поставляє на територію Кримського півострова титанову рудну сировину.

У Міністерстві відзначають, що у військової прокуратури немає достатньої доказової бази для заявлених підозр, тому введення спеціальних санкцій до заводу поки що неможливо. У зв'язку з цим представники МРЕТ звернулися до працівників прокуратури і СБУ, аби ті розібралися в діяльності Дмитра Фірташа і висловили свою позицію щодо ситуації, що склалася.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що антикорупційна прокуратура домоглася того, що суд знову розглядає повернення Запорізького титано-магнієвого комбінату в руки держави.