Під час засідання виконкому Національного олімпійського комітету України президент організації Сергій Бубка підписав офіційний документ, що підтверджує участь України в Олімпіаді 2016 року.

У засіданні також взяв участь міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, повідомляє офіційний сайт НОК України.

Наразі триває ліцензійний відбір на участь в Олімпіаді, який завершиться на початку літа наступного року.

Вже 105 спортсменів у 17 видах спорту (кульова стрільба, важка атлетика, стрибки у воду, синхронне плавання, сучасне п'ятиборство, стендова стрільба, бокс, стрільба з лука, кінний спорт, велоспорт-маунтенбайк, плавання, вільна боротьба, веслування на байдарках і каное , легка атлетика, художня гімнастика, греко-римська боротьба, академічне веслування) вибороли право участі в Іграх.

Остаточний склад збірної України буде затверджено виконкомом НОК за підсумками ліцензійного відбору та за пропозиціями національних олімпійських федерацій наприкінці липня 2016 року.

Популярні новини зараз
Жителів "панельок" попросять заплатити велику суму: тисячі доларів поділять на всіх Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують Введення графіків відключень води: "Київводоканал" звернувся до споживачів Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку
Показати ще

Читайте також: П'ять міст поборються за проведення Олімпіади-2024

"Національний олімпійський комітет надає максимальне сприяння спортсменам, тренерам, національним федераціям у підготовці до Олімпійських ігор. За цей олімпійський цикл фінансова і матеріальна підтримка від НОК федераціям олімпійських видів спорту становила близько 58 млн гривень. Ми виплатили іменних стипендій спортсменам і тренерам на підготовку до Олімпійських ігор на загальну суму понад 10 млн гривень", - заявив Бубка.

Олімпійські ігри пройдуть з 5 по 21 серпня 2016 року в Ріо-де-Жанейро.