Міжнародний союз велосипедистів оновив календар міжнародних змагань з шосейного велоспорту на 2016 рік, зареєструвавши рекордні 10 шосейних гонок в Україні.

Про це повідомляють у Федерації велосипедного спорту України.

Обидва жіночі заїзди, що отримали категорію 1,2 відбудуться в кінці травня 2016 року.

З одного боку, це групова гонка Horizon Park Women Challenge, яка заявлена на 28 травня. Іншим стартом стане розділка під робочою назвою "VR Women ITT". Вона стартуватиме або на Хрещатику в рамках "Race Horizon Park 2016", або по трасі аматорської гонки "VR120 Race", яка цьогоріч вперше відбулася у Вишгородському районі.

"Ця багатоденка - вкрай важливий крок для нас. Ми ще не проводили багатоденних гонок в такому статусі, це свого роду випробування, але випробування виключно в позитивному сенсі.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

У нас є одна з найсильніших велосипедисток світу Ганна Соловей, якою ми пишаємося. Ми хочемо їй допомогти і дати можливість виступати на рідній землі. До того ж, їй ще потрібно кваліфікуватися на Олімпійські ігри", - підкреслив президент ФВСУ Олександр Башенко.

Читайте також: Українські шахістки перервали виграшну серію Росії на ЧЄ

Крім двох дебютних жіночих стартів, Міжнародний союз велосипедистів також зареєстрував вісім чоловічих велогонок, серед яких є традиційні і нові.

Головною новинкою серед них є багатоденка "Тур України", яка відбудеться між Києвом і Вінницею 31 травня - 2 червня 2016 року.