Президент Міжнародної футбольної федерації (ФІФА) швейцарець Йозеф Блаттер і глава Європейського футбольного союзу (УЄФА) француз Мішель Платіні відсторонені від будь-якої футбольної діяльності на 8 років.

Про це повідомив телеканал ESPN.

Покарання стали результатом розслідування комітету з етики ФІФА. Згідно з їх підсумками, Блаттер порушив етичний кодекс організації, що стосується конфлікту інтересів, лояльності та подарунків. У свою чергу, Платіні порушив правила ФІФА, що стосуються конфлікту інтересів та лояльності.

Обидва чиновника також були оштрафовані. Блаттер поніс покарання на суму 37,1 тисячі євро, а Платіні - на 74,2 тисячі євро.

Нагадаємо, вся історія почалася після того, як стало відомо про платіж, який отримав Платіні за роботу для ФІФА між січнем 1999-го і червнем 2002 року. Платіж був здійснений в лютому 2011 року.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Блаттер і Платіні під час допиту підтвердили, що досягли усної угоди про виплату цієї суми.

Згідно швейцарському законодавству, працівник повинен отримати кошти за договором протягом п'яти років з дня виконання зобов'язань, що і стало підставою для порушення кримінальної справи.

Читайте також: Швейцарія заморозила 100 мільйонів на рахунках ФІФА

Після цього комітет з етики ФІФА відсторонив Блаттера і Платіні від футбольної діяльності на 90 днів.

Нагадаємо, що Мішель Платіні був головним претендентом на пост президента ФІФА на виборах у лютому 2016 року. Але після скандалу і сьогоднішнього рішення його подальша кар'єра у футболі під великим питанням.