У 2014 році у Франції вийшла книга «Ідеальний гамбургер» авторства Віктора Гарньє, Давида Жапі і Елоді Рамбо. Автори міркували про «швидку» їжу в цілому та ідею ідеального бургера зокрема. Чи існує він? І, якщо так, то який його рецепт?

Вічні питання, і шукати на них відповіді ми не будемо. Замість цього ми спробували з'ясувати, куди варто піти, якщо вам раптово захотілося бургер в Києві. Не ідеальний, але смачний і ситний. Чи варто відразу відправлятися в дорогі заклади або можна обійтись вуличною їжею? Сьогодні портал Знай.ua пробує бургери.

Diner Kiev

Де: Контрактова площа
Скільки: 50 грн

Почнемо зі звичайних «вуличних» бургерів. Наш вибір припав на ларьок під назвою Diner Kiev на Контрактовій площі. Візуально в самому кіоску чисто, персонал привітний. В асортименті багато різних бургерів, в тому числі рибний, курячий і вегетаріанський. Вирішено було спробувати бургер класичний.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вердикт: Дуже суха булка, тонка котлета і мало начинки. Власне, якщо ви зібралися пообідати, то вам такого бургера явно не вистачить. А, між тим, 50 гривень - це не так уже й мало, як для «вуличної» їжі.

Stop & Eat

Де: вул. Шота Руставелі, 8
Скільки: 74 грн

Затишний невеликий заклад Stop & Eat зі стильними червоними диванчиками. Тісно, ​​але не критично, якщо відвідувачів небагато. В меню різноманітні страви і закуски, але ми маємо намір спробувати бургер. Тому замовляємо фірмовий бургер Stop & Eat. Окремо він коштує 61 грн. Якщо брати з картоплею, салатом і колою, то зі знижкою виходить 74 грн.

Вердикт: Незважаючи на відносну дешевизну, бургер великий і соковитий. Ні до булки, ні до котлети претензій немає. Соусів в самому бургер майже немає, зате вам принесуть три пляшечки з кетчупом, гірчицею і білим фірмовим. Кладіть, скільки хочете. В цілому, співвідношення ціна-якість приємно здивувало.

Шалена Мама

Де: вул. Терещенківська, 4а
Скільки: 95 грн

«Шалена мама» - це бар прямо біля парка ім. Тараса Шевченка. Оформлений він у стилі класичних американських дайнерів, в одному з яких часто пив каву агент Купер в серіалі «Твін Пікс». В меню чимало страв і закусок (в тому числі солянка, яку нас умовляв спробувати офіціант, але це вже наступного разу), але наше завдання - їсти бургери. Вибір зупинили на бургері з чорною булочкою, благо він майже нічим не відрізняється від звичайного ні за ціною, ні за смаком.

Вердикт: Непоганий бургер з м'якою булочкою і соковитою котлетою. Але вкрай не великий. Котлета помітно менше булки в діаметрі. Та й начинки можна було б класти і більше. Зате картопля-фрі, яку традиційно подають до бургерів, виявилась дуже смачною.

True Burger Bar

Де: вул. Богдана Хмельницького, 42
Скільки: 108 грн

Реклама обіцяла, що True Burger Bar - це foreigners friendly заклад з англійським меню і відповідно навченим персоналом. Ми вирішили це перевірити і спробували поговорити з офіціанткою англійською. Іспит вона витримала, хоча і розкусила нас досить швидко. А потім принесла нам класичний бургер з досить великого, але і не дешевого меню бару.

Вердикт: До смаку бургера претензій немає. Це дійсно класичний американський бургер з великою котлетою і м'якою булочкою. Правда, їсти його було досить незручно, він весь час намагався розвалитись. Також не зовсім зрозуміло, навіщо приносити до бургера картоплю і салат, якщо їх так гнітюче мало. Краще щось одне на вибір, але в достатній кількості.

The Burger

Де: вул. Велика Васильківська, 5 («Арена Сіті»)
Скільки: 180 грн

The Burger - це заклад досить високого рівня з відповідними цінами. Тут виключно ввічливий персонал і, не будемо приховувати, сидіти тут дійсно приємно. Може саме тут нас чекає горезвісний ідеальний бургер? Замовляємо фірмове блюдо, яке так і називається The Burger.

Вердикт: В самому бургері немає нічого видатного. Котлета середньої прожарювання була навіть трохи сухувата. Бургери в багатьох інших більш дешевих закладах точно не гірше. Але з іншого боку, в The Burger вам подають дійсно повноцінний обід: картоплю, капусту, огірки. Одним таким бургером і великим гарніром дійсно можна наїстись. До речі, тут часто бувають знижки, так що, якщо прийти в правильний час, то вийде не так вже й дорого.

Ми не мали на меті прорекламувати чиїсь бургери або, навпаки, вилаяти. Всі заклади були обрані або за рекомендаціями друзів і знайомих, або абсолютно випадково. Редакція Знай.ua продовжить знайомити з вам зі столичною їжею і її особливостями. Шаурма, рамен, фалафель та інша провізія, готуйтеся! Ми йдемо за вами!