Фестивалі вуличної їжі для Києва вже давно став явищем звичним. Будь-який киянин або гість столиці, який цікавиться міським життям, хоч раз побував на одному з них. При цьому організатори і учасники щораз умудряються здивувати відвідувачів чимось новим і смачним. Правда, часто зовсім не дешевим.

Портал Знай.ua побував на фестивалі «Вулична їжа» в Арт-заводі «Платформа» та ділиться враженнями.

Menya Musashi

Класичний рамен зі свининою - 89 грн

Традиційно багато було азіатської кухні. Відразу кілька учасників пропонували спробувати з вок, рамен і інші страви японської, китайської, тайської та інших екзотичних кухонь.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Ми зупинилися на раменах від рамен-шопа Menya Musashi. На вибір пропонувалися три види рамена: класичний, чорний (з чорнилом каракатиці) і червоний (з гострим соусом). Все по 89 гривень за порцію. Вибір припав на класичний рамен зі свининою.

Рамен очікування в цілому виправдав, багато, ситно, ніяких нарікань. Правда, за мірками київських раменних все ж дорогувато.

Bazaar bar

Шашлики від 20 грн за шт.

Від лотка Bazaar bar смачно пахло м'ясом. Там продавали невеликі шашлички на будь-який смак: з бараниною, свининою, яловичиною, рибою і овочами. Коштує один такий шашличок від 20 до 45 гривень.

Кухар бере шампури з сирим м'ясом, кидає на вугілля і смажить все при вас. Ніякого обману.

Вердикт: добре, але мало. Пара таких ось міні-шампурів - це відмінний спосіб розпалити апетит, але не більше.

Blincher

Солоні та солодкі млинці з наповнювачами - 70 грн

Окрему увагу варто звернути й на млинцеву Blincher, біля якої вишикувалося відразу дві черги. В одній стояли в основному діти, їх привабили солодкі млинці з бананом і шоколадною пастою. Дорослі в основному брали більш ґрунтовні солоні млинці з м'ясом і сиром. За все задоволення - 70 грн, але дійсно смачно та ситно.

Hamon baby

М'ясна або сирна тарілка - 50 грн
Вино - від 30 грн за 200 гр

Серед м'ясних продуктів особливо виділявся магазин Hamon baby, де можна було випити трохи вина та закусити м'ясом і сиром. Ціни приємно здивували: 50 гривень за м'ясну тарілку і від 30 грн за склянку вина.

У м'ясний тарілці виявився хамон, делікатесні ковбаси, сир, оливки і перчики. Ідеальна закуска до склянки хорошого червоного напівсолодкого в приємний весняний день.

Ulitka bar

Жаб'ячі лапки фрі зі смаженою картоплею і соусом - 65 грн

Дві величезні черги вишикувалися пробувати равликів і жаб від Ulitka bar. Ціни дешевими не назвати ніяк. Жаби - 65 грн, равлики від 100 грн. Простоявши в одній з черг досить тривалий час, ми стали володарями порції жаб'ячих лапок фрі з картоплею і соусом.

Наїсться такою порцією рішуче неможливо. М'яса на лапках мало, картоплі теж було зовсім небагато. Так що віднесемо це до розряду невеликих кулінарних пригод. Буде про що розповісти онукам.

Ketchup Room

Томатний суп - 50 грн

Супи здебільшого не відносяться до вуличної їжі (якщо це, звичайно, не рамен), так що тим, хто звик до комплексних обідів доводилося починати відразу з других страв. Але розжитися супом все-таки вдалося в магазинчику від бургерної Ketchup Room. Гострий томатний суп - 50 грн. Під вечір він виявився особливо актуальний, адже починало відчутно холоднішати.