Російська поліція затримала колишнього народного депутата Верховної Ради від фракції "Батьківщина" Олександра Шепелєва.

Про це повідомляють кремлівські ЗМІ. Екс-нардепа затримали в Москві за запитом Інтерполу.

Ордер на арешт 46-річного Шепелєва виписав Печерський районний суд Києва у вересні 2014 року.

У липні 2013 року екс-нардепа затримали в Будапешті і пізніше екстрадували в Україну. У ніч на 6 липня 2014 року Шепелєв втік разом із конвоїром з лікарні. Там він проходив курс лікування після екстрадиції. Його палата знаходилася під охороною.

Колишнього депутата звинувачують в причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку". У справі фігурує сума в понад 220 мільйонів гривень. Також він проходить підозрюваним в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 мільйона гривень.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Через деякий час МВС оголосило Шепелєва в міжнародний розшук за підозрою в замаху на вбивство і розкраданні коштів.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що у відстороненого голови ДФС Романа Насірова є можливість втекти за кордон.