Сьогодні вночі, о 3:00, Україна перейшла на літній час. Стрілки годинників потрібно перевести на одну годину вперед.

Українці роблять це щороку, починаючи з 1981 року. За словами фахівців, завдяки цьому забезпечується економія електроенергії за рахунок більш ефективного використання природного світла в літній період.

Однак на людях такий перехід часто позначається негативно: порушується режим сну, робота серцево-судинної та імунної систем, та інші обмінні процеси.

Графік роботи автобусних станцій, аеропортів і залізничних вокзалів вже відкориговано відповідно до літнього часу. Так що мандрівникам і зустрічаючим 26 і 27 березня потрібно бути уважними і не забути перевести час на своїх годинниках.

Відзначимо, в 2012 році перехід хотіли скасувати. Однак українська влада так і не розглянула це питання.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Додамо, не лише Україна переходить на сезонний час. Це доводиться робити жителям більш ніж ста країн світу. Так, США і Канада вже перейшли на літній час, оскільки перехід здійснюється в різні дні.

При цьому аграрні країни, де робочий день передбачає найвищу ефективність у світлий час доби, відмовилися від переходу.

Серед європейських країни не переходять лише Ісландія, Білорусь і Росія. На пострадянському просторі стрілки годинників переводять лише в Україні та Молдові.

Інформаційний портал "Знай.ua", писав раніше, як пережити момент адаптації до літнього часу.