Національна комісія планує з 1 квітня 2017 року збільшити оптову ринкову ціну на електроенергію.

Як говориться в доповіді відомства, мова йде про підвищення вартість на 1%. Хоча раніше повідомлялося про зниження вартості на 5,8%. У матеріалах вказується, що ціну на II-IV квартали планується затвердити 1354,98 грн / МВт-год (без ПДВ).

Глава комісії Дмитро Вовк в Facebook пояснив в Facebook, що підвищення вартості необхідно, щоб забезпечити безперебійну роботу енергосистеми в умовах, коли доведеться купувати вугілля за кордоном.

"Безсумнівним на сьогодні є дефіцит вугілля (як і природного газу) і необхідність його придбання за кордоном за ціною до $ 100 / тонна", - зазначив Вовк. Згідно з прогнозами фахівців, ТЕС і ТЕЦ країни в 2017 році необхідно 26 млн 541,6 тис. Тонн вугілля. Імпортувати необхідно 5,6 млн тонн.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що українцям, які отримують житлові субсидії, автоматично здійснять їх перерахунок, в зв'язку з подорожчанням з 1 березня електроенергії.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще