Набір рекрутів у збройні сили США виявився на 14 % нижче очікуванного результату. Подібний "недобір" стався вперше за останніх 6 років, і це лише третій подібний випадок за останні 20 років.

Про це інформує USA Today.

Генерал Джеффрі Сноу, що відповідає у міноборони США за набір рекрутів, пояснює це ростом економіки і появою нових робочих місць у цивільних сферах. Втім, генерал впевнений, що запланованої цифри в 59 тисяч рекрутів вони до кінця фінансового року (30 вересня) все ж досягнуть, але тенденція до сповільнення активності в наборі відчутна.

Читайте також: Американські військові розробили лазерну установку для знищення мін

Навіть, при запланованому зкороченні армії до 450 тисяч чоловік , щороку поповнення повинно бути не менше 60 тисяч. За перших 10 місяців Центри по набору військовослужбовців мали в своїх графіках 415 тис. "запрошень на інтервью (аналогія з українським "зловити на вулиці"), з них лише 50 тисяч підписали контракти . За такий самий період 2014 року при 371 тисячах "інтервью" армія отримала 52 тисячі контрактів.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Попри все, як каже Сноу, американські ВПС (AIR FORCE), ВМФ (MARINE CORPS and NAVY) отримали 100%- е число рекрутів, ще до кінця травня. Недобрали сухопутні роди військ.

Ще одне пояснення зменшенням активності в наборі, це скорочення бонусів, тим, хто підписує контракти. Наприклад, в 2006 році сумма виділена на заохочення служити сягала понад 1 млрд долларів. Сьогодні ж армія США, може потратити на це лише 117 млн , хоча ще в минулому році сумма вдвічі більша була 235 млн. В цю сумму входить освіта та інші пільги. Зокрема, кожен військовослужбовець при бажанні може безкоштовно закінчити колледж, отримавши військову чи цивільну спеціальність.