Міністерство оборони Росії вирішило повернути на озброєння бронепоїзди. Останній раз вони їздили 10 років тому.

Про це повідомляє видання Rzeczpospolita.

Російська армія отримає назад на озброєння чотири залізничні бойові машини. Їх списали шість років тому. Бронепоїзди "Байкал", "Терек", "Дон" і "Амур" раніше їздили на Північному Кавказі.

Їх головним завданням була доставка солдатів і важкого озброєння. Також вони проводили ремонтні роботи на пошкоджених залізничних шляхах. В оборонному відомстві вважають, що такий тип озброєння "добре підходить для локальних конфліктів".

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу теж вирішив, що бронепоїзди, які йому сподобалися в дії під час війни в Чечні, треба повернути на озброєння.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Росія реорганізує збройні сили на $60 млрд – The Times

Однак експерти справедливо вважають, що "це пережиток минулого, який в сучасній війні марний".

Незважаючи на стагнацію російської економіки, Росія продовжує нарощувати свій військовий потенціал. Російське уряд скоротив більшість статей витрат держбюджету на 10%. Винятком стало лише оборонне відомство.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія збирається поставити на озброєння дирижаблі. Перший розвідувальний дирижабль з'явиться на озброєнні в 2018 році і буде називатися "Атлант".