Росія оголосила про план реорганізації своїх збройних сил через продовження зростання напруги між Москвою і Заходом. На них витратять 60 мільярдів доларів.

Про це повідомляє The Times.

Росія пояснює такий крок загрозою ракетно-авіаційних ударів НАТО.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу наголосив, що під єдиним керівництвом об'єднають авіацію, війська протиповітряної і протиракетної оборони, космічні сили та засоби російських збройних сил.

Формування нових аерокосмічних сил, за його словами, викликане зростаючою важливістю повітряних і космічних компонентів у сучасній війні.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Державне російське телебачення зазначило, що ці війська будуть захищати Росію "від будь-яких типів атак з повітря або космосу - і швидко на них відповідати".

Повітряно-космічні війська озброять ракетами С-400 класу "земля-повітря". Вони здатні знищити балістичні ракети і літаки в радіусі 400 кілометрів.

Також до них на озброєння поступлять нові ракети С-500, здатні збивати міжконтинентальні ракети на краю земної атмосфери.

Читайте також: У Росії ініціюють трибунал по бомбардуванням Хіросіми і Наґасакі

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив, що в цьому році російські ядерні сили поповняться 40 новими міжконтинентальними балістичними ракетами. Адміністрація США, у свою чергу, розглядає можливість розміщення в Європі ракет наземного базування. Це є відповіддю на порушення Росією Договору про ракети середньої і меншої дальності.

Великобританія вже заявила, що може розмістити американські ядерні ракети на своїй території через підвищення напруженості у відносинах з Росією.