Нідерланди не надали на запит журналістів документи з розслідування збитого над Україною малайзійського "Боїнга".

Про це розповіли на каналі RTL Nieuws.

"Представники засобів масової інформації, посилаючись на Закон про відкритий уряд, звернулися до Міністерства безпеки та юстиції з проханням надати наявну у справі інформацію", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Росіяни виклали фейковий ролик, як українці збивають "Боїнг-777" (відео)

Міністр Ард ван дер Стер повідомив ЗМІ, що уряд на чолі з прем'єром Марком Рютте вважає "більш важливим зберегти таємність", незважаючи на велику важливість інформації для громадськості.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, Нідерланди раніше надали деякі документи із розслідування, проте більша частина інформації на папері залишилася секретною і була замащена чорним чорнилом.

Ван дер Стер розповів тоді, що ці документи призначені для внутрішнього користування і можуть заподіяти шкоду відносинам Нідерландів з іншими країнами.

Російська федерація закликала всі країни, що проводять розслідування, оприлюднити дані про катастрофу.

Нагадаємо, малайзійський літак, що слідував рейсом MH17, був збитий 17 липня 2014 імовірно ракетою "земля-повітря". Всі 298 осіб, що знаходилися на борту, загинули.