На флагшток над Празьким градом - резиденцією чеських президентів хулігани повісили величезні червоні труси.

Про це пише видання Hospodarske Noviny.

"Поліція затримала трьох молодих людей, які є членами скандального об'єднання невизнаних діячів чеського мистецтва "Зтоховен". Таким чином організатори акції висловили своє негативне ставлення до чеського глави, як до людини, яка "не соромиться зовсім нічого", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Відсьогодні Непал починає жити за новою конституцією

Їм загрожує позбавлення волі за осквернення символу державності. Труси "прикрашали" резиденцію в суботу, 19 вересня, потім їх зняли.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

В адміністрації Празького граду розпочали внутрішнє розслідування. Яким чином хуліганам вдалося потрапити на дах охоронюваного палацу і спустити президентський штандарт, поки неясно.

За деякими даними, активісти проникли в будівлю під виглядом сажотрусів.

Довідка. У 2007 році учасники "Зтоховена" втрутилися в мовлення державного телебачення. У трансляцію видів природи, знятих автоматичною камерою, вони впровадили 39-секундний ролик.

У результаті глядачі побачили спалах світла, а потім характерний грибообразной стовп пилу. Після цього картинка збилася і в ефірі продовжилося нормальне мовлення. Тоді їх за це лише оштрафували.

Художники заявляли, що своїми діями вони прагнули привернути увагу до проблеми якості передач на чеському телебаченні.