Велика Британія планує приєднатися до Німеччини та США в питанні розміщення постійних військових в країнах Балтії. Це необхідно для стримування російської агресії і зміцнення східних кордонів НАТО.

Про це пише газета Financial Times.

Як стало відомо, міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон оголосить про це рішення сьогодні, під час зустрічі з іншими міністрами оборони країн НАТО в Брюсселі.

Феллон має намір заявити, що Британія "прихильна ідеї підтримки суверенітету демократичних держав Східної Європи".

Перебування військових частин не буде обмежено в часі. Однак особовий склад буде перебувати в країнах Балтії на ротаційній основі. Це дозволить Британії, США та Німеччини уникнути звинувачень у порушеннях договорів з Москвою. Угода укладалася після закінчення холодної війни про заборону на розміщення постійних військових частин в країнах колишнього східного блоку.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Читайте також: Росія має зупинити вбивства Асада - Міноборони Британії

Зазначено, що в балтійські країни відправлять близько ста британських військовослужбовців, які будуть тренуватися зі своїми колегами в Латвії, Литві та Естонії і посилювати їх зв'язки з силами НАТО.

Не виключено, що це рішення призведе Москву в сказ, пише видання.

Росія вже тривалий час звинувачує НАТО у вторгненні в її сферу впливу і спробах "мілітаризувати" території вздовж її кордонів.