Нідерланди відзвітували про неопубліковані у звіті карти про падіння малайзійського Boeing-777.

Як повідомляє Zaхid.net, голова Ради безпеки Нідерландів Тьіббе Йустра заявив, що у катастрофі винні бойовики самопроголошеної "ДНР".

Чиновник наголосив, що кордони території були нестійкими на момент катастрофи, проте розслідування чітко показало, що ракету, яка збила літак з пасажирами, запустили з території, яку контролювали бойовики.

Офіційний представник РБН Сара Ферной наголосила, що ці карти вони не можуть опублікувати та надати.

Рада Безпеки Нідерландів опублікувала звіт щодо падіння літака 13 жовтня. В тексті чітко сказано, що трагедію спричинила ракета ЗРК "Бук" 9М38М1.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Також у звіті наголошується, що у чиновників України були вагомі причини, щоб закрити повітряний простір через збройний конфлікт на Донбасі.

Нідерланди остаточно завершать справу у лютому 2016 року.

Читайте також: Британці зібрали факти, як РФ приховують докази причетності до збитого МН17

Нагадаємо, що Нідерланди відкликали Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом, незважаючи на те, що обидві палати парламенту її ратифікували. Стосовно цього питання проведуть рекомендаційний референдум.