Саудівська Аравія почала продавати свою дешеву нафту в Європі. Це може завдати значного удару міжнародній нафтовій політиці Росії. Повідомляє Bloomberg View.

Польща вже отримала пропозицію від Эр-Рияд використовувати нафту, яка дешевше за російську. Як відомо, Польща є клієнтом нафтової компанії Росії. Але, у свою чергу, пропонує країнам ЄС понизити залежність від російських енергоносіїв.

Саудівська Аравія хоче поборотися і за азіатські ринки. Її цінова політика буде безжальною до конкурентів, які добувають дешеву нафту в США. Експерти вважають, що така ситуація може перерости в конфлікт між столицею Саудівської Аравії та Москвою. Тим більше кожна з них мають діаметральну позицію відносно війни в Сирії.

Читайте також: Росія вбила декілька сотень цивільних у Сирії – Міноборони Великої Британії

Нагадаємо, що в серпні цього року запаси нафти Саудівської Аравії в комерційному еквіваленти склали 326,6 млн баррелів. Це рекордний показник з 2002 року. Тоді запаси "чорного золота" досягли максимуму.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще