Американський журнал Forbes опублікував список найвпливовіших людей. Видання втретє поспіль назвало президента Росії Володимира Путіна найвпливовішою людиною світу. Президент США Барак Обама цього року став лише третім, поступившись другим рядком канцлеру ФРН Ангелі Меркель.

"Путін продовжує доводити, що він є одним з небагатьох достатньо могутніх людей у світі, який може дозволити собі робити, що хоче, знаючи, що йому за це нічого не буде", - пояснив Forbes своє рішення.

"Міжнародні санкції, запровадження після того, як він захопив Крим і зважився на гібридну війну в Україні поставили на коліна рубль і загнали Росію у глибоку рецесію, але ніяк не зашкодили Путіну - у червні його рейтинг підтримки досягнув абсолютного рекорду в 89%", - пишуть автори дослідження.

На другому місці розмістилася канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка піднялася з минулорічного п'ятого місця завдяки рішучим діям у питанні сирійських біженців та грецьких кредитів.

Зниження рейтингу Барака Обами пояснюється швидким закінченням його президентського терміну, зниженням підтримки у США, яскравішою роллю Ангели Меркель у Європі та активністю Путіна на Близькому Сході.

Популярні новини зараз
Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

У першу десятку рейтингу також увійшли Папа Римський Франциск, голова КНР Сі Цзіньпін, мільярдер Білл Гейтс, голова Федеральної резервної системи США Джанет Єллен, прем'єр Великобританії Девід Кемерон, прем'єр Індії Наренда Моді і гендиректор компанії Alphabet Ларрі Пейдж.

Українських діячів у рейтингу немає.

Читайте також: Рейтинг найбагатших українців: Статки Порошенка за рік виросли на 20%

Нагадаємо, на початку жовтня власний рейтинг впливових людей світу склав Bloomberg. За його версією, перше місце посідає Джаннет Єллен, а Путіна в ньому немає взагалі. Це пояснюється тим, що рейтинг Bloomberg - вужчий,у ньому особи розставлялися за ступенем впливу на ринки.