Після паризьких нападів Захід перебуває під тиском необхідності зміцнити відносини з Москвою.

Про це пише Financial Times.

У неділю світові лідери пообіцяли посилити боротьбу з угрупованням ІДІЛ. Це сталося на тлі закликів на адресу Заходу переосмислити відносини з Росією у зв'язку з подіями в Парижі, зазначають автори.

"Дводенний саміт G20, який стартував учора в Туреччині, покликаний поновити старі обіцянки покращити співпрацю у боротьбі з ІДІЛ, - пише газета. - Відносини Заходу з Росією стали напружені через військову кампанію останньої в Сирії. Вона, за словами критиків, покликана підтримати режим президента Башара Асада, а не боротися з ІДІЛ".

Читайте також: Лідери G20 обіцяють "відрізати" фінансування тероризму

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Газета не виключає, що необхідність злагоджених спільних дій проти ІДІЛ може стати першочерговою необхідністю. А це, у свою чергу, змінить відносини з Москвою.

На цьому тлі держсекретар США Джон Керрі зазначив: "Звісно, якщо ми зможемо співпрацювати і зрушити політичний процес з місця, це відкриває надзвичайні можливості для набагато більш ефективної і ширшої співпраці".