Світові лідери погодили "важливі кроки" для припинення фінансування терористичних груп, повідомив британський прем'єр Девід Камерон на саміті Групи 20 (G20) у Туреччині.

За його словами, повідомляє Reuters, світові лідери також пообіцяли "протистояти екстремістській ідеології терористичної пропаганди і посилити захист від загроз з боку іноземних бойовиків, ділячись даними розвідки і не даючи їм подорожувати".

Раніше Камерон зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним, який запропонував об'єднати зусилля "для боротьби зі злом, яким є тероризм". Путін додав, що "так треба було вчинити давно".

За словами Камерона, залишається "значний розрив" між Заходом і Росією щодо того, як завершити конфлікт у Сирії, але з'явилися ознаки готовності до компромісу з усіх боків.

15 листопада світові лідери зібралися на дводенний саміт "Групи двадцяти" (G20) у турецькій Анталії.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

13 листопада в Парижі сталася низка нападів: на стадіон, концертний зал і ресторани, внаслідок чого загинули 132 людини, близько 350 були поранені. Відповідальність за це взяло на себе угруповання "Ісламська держава".

Читайте також: "Ісламська держава" загрожує терактами у Вашингтоні

Семеро нападників загинули, більшість із них підірвалися, активувавши пояс смертника. Інших можливих причетних до нападу шукають.

Після нападів у Парижі президент Франції Франсуа Олланд назвав його "актом війни", оголосив у країні надзвичайний стан і пообіцяв "безжальну відповідь" бойовикам, які взяли відповідальність за напади.