Під час спецоперації в передмісті французької столиці Сен-Дені правоохоронці вбили головного організаторв терактів в Парижі - Абдельхаміда Абауда.

Про це пише The Washington Post.

Як стало відомо виданню від двох європейських чиновників, Абауд дійсно є одним з двох убитих під час рейду терористів. Ці дані їм нібито підтвердила французька влада.

У той же час офіційно прокурор Парижа Франсуа Молен заявив, що не може підтвердити особистість загиблих терористів. Однак чиновник зазначив, що серед семи заарештованих під час спецоперації Абауда немає.

Як повідомлялося раніше, Абауд - лідер сирійських джихадистів в місті Верв'є (Бельгія). Поліція напала на його слід ще в січні. Тоді в перестрілці були вбиті двоє бойовиків. 27-річного Абауда заочно засудили до 20 років ув'язнення разом з 32 іншими джихадистами. Пізніше злочинець періодично з'являвся в пропагандистських відео "Ісламської держави" і хвалився тим, як йому добре вдалося втекти від поліції.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Читайте також: ЗМІ оприлюднили фото смертниці з Парижа (фото)

Як повідомлялося раніше, 13 листопада в Парижі практично одночасно в шести або восьми різних місцях сталася серія терористичних атак. У результаті нападів загинули 129 осіб, понад 300 осіб отримали поранення.