Вчора, 3 грудня, український прем'єр Арсеній Яценюк та Міністр оборони Степан Полторак відвідали атомний авіаносець американських ВМС Гаррі Трумен на узбережжі Італії в Середземному морі. Сюди їх запросили Командувач шостим флотом США та Командувач Віськово-морських сил Америки у Європі.

Про це розповіли у прес-службі Міноборони.

Авіаносець зупинився на військово-морській авіаційній базі збройних сил НАТО "Сігонелла". Тут базуються збройні сили Альянсу, США та Італії.

Читайте також: Французький авіаносець "Шарль де Голль" завдав першого удару по ІДІЛ

Глава Уряду оглянув оснащення та оперцентр корабля, послухав розповіді командира авіаносця капітаном Райаном Сколлом та командувачем Авіаносної Ударної групи, контр-адміралом Бретом Батшельдером.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня
Показати ще

Арсеній Яценюк також мав розмову із командиром військової бази капітаном Крістофером Деннісом.

Довідка. Авіаносець назвали так на честь тридцять третього президента США Гаррі Трумена, а під час закладки і споруди він називався "Сполучені Штати". Порт приписки авіаносця - база в місті Норфолк.

Перший похід здійснив у Перську затоку із 28 листопада 2000 року по 23 травня 2001.

У 2003 році його зняли у фільмі "Сльози сонця" із Брюсом Віллісом у головній ролі.